• ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:
    • Σχεδιασμός ιστοσελίδας
    • UI - UX
    • Αρχιτεκτονική περιεχομένου
    • Προγραμματισμός ιστοσελίδας

  • Επισκεφθείτε online

Η Millhouse είναι η πρώτη Ελληνική μάρκα δημητριακών που μετράει ήδη 30 χρόνια καινοτομίας και ποιότητας και απευθύνεται σε όλα τα ηλικιακά κοινά. Η ανανέωση της ιστοσελίδας της αποτέλεσε σημαντικό στάδιο για το συνολικό re-positiong της εταιρείας.

Μεγάλη πρόκληση για το σχεδιασμό της ιστοσελίδας αποτέλεσε το περιεχόμενό της και κυρίως τα προϊόντα σε επίπεδο συσκευασίας. Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων χωρίς όμως να διατηρείται μια συγκεκριμένη ταυτότητα στο σχεδιασμό τους. Έτσι η ομοιομορφία και γενικότερα η εταιρική εικόνα που θα έπρεπε στο σύνολο να αποδοθεί, ήταν ένα από τα αρχικά προβλήματα που θα έπρεπε να λύσουμε.

Για να δημιουργήσουμε μια συνοχή στην ανάγνωση του περιεχομένου της ιστοσελίδας, αρχικά κωδικοποιήσαμε τις διαφορετικές κατηγορίες χρωματικά, ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να τις ξεχωρίζει εύκολα και διακριτά. Το κάθε προϊόν φέρει το αντίστοιχο χρώμα σε μέρη της τυπογραφίας του βάσει της κατηγορίας που ανήκει.

Στην αρχική σελίδα δημιουργήσαμε ένα slider που είναι εμπνευσμένο από την κυκλική κίνηση του μύλου (σύμβολο της millhouse), καθώς επίσης σε δεύτερη ανάγνωση αποτελεί και τα διαφορετικά στάδια της ημέρας (κίνηση του ήλιου) που κάποιος μπορεί να απολαύσει τα γευστικά προϊόντα του brand.

Για την υλοποίηση του concept, επιλέξαμε να κάνουμε custom φωτογραφήσεις με bowls που περιέχουν τα προϊόντα της εκάστοτε κατηγορίας (χωρίς να εμφανίσουμε τις συσκευασίες), ενώ δώσαμε βάθος και μια πιο ρεαλιστική διάσταση μέσω του parallax effect στα floating περιμετρικά στοιχεία, τονίζοντας ακόμα περισσότερο τα συστατικά τους.

Το γενικότερο layout και user interface είναι έντονο, με μεγάλη απεικόνιση φωτογραφιών, τονισμένη ανά σημεία τυπογραφία. Στόχος μας είναι η εύκολη ανάγνωση από όλους τους επισκέπτες αλλά και τη διακριτή αλλαγή των sections, σε σελίδες με πολύ content.

Παρά την πληθώρα του περιεχομένου, στο σύνολο έπρεπε να αποδοθεί μία ανάλαφρη και αισιόδοξη αισθητική, ο επισκέπτης να παραμένει στη σελίδα και να ακολουθεί το περιεχόμενο χωρίς δυσκολία.

Μεγάλη έμφαση δόθηκε στην τυπογραφία, δουλεμένη στην λεπτομέρεια σε όλα τα σημεία και σε κάθε σελίδα, με σωστούς όγκους και ιεραρχία. Ένα σημαντικό feature της ιστοσελίδας είναι ο χάρτης που αναφέρει τα σημεία πώλησης και είχε το δικό του βαθμό δυσκολίας, που με πολύ επιμέλεια καταφέραμε και δημιουργήσουμε ένα εύχρηστο περιβάλλον, ενταγμένο πλήρως στην νέα ταυτότητα της ιστοσελίδας.

Τέλος σε ότι αφορά τη χρήση της ιστοσελίδας από mobile συσκευές, ο σχεδιασμός έγινε εξαρχής για 4 διαφορετικά breakpoints, με εναλλαγές στο style guide της τυπογραφίας και παραμετροποιήσεις στο user experience, ώστε να πετύχουμε ένα άμεσο και γρήγορο user journey.

Η ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑ ΔΟΥΛΕΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΣΩΣΤΟΥΣ ΟΓΚΟΥΣ ΚΑΙ ΙΕΡΑΡΧΙΑ

ΕΝΩ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΧΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΥΧΡΗΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΑΠΟ MOBILE ΣΥΣΚΕΥΕΣ, Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΕΞΑΡΧΗΣ ΓΙΑ 4 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ BREAKPOINTS

ΜΕ ΕΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ STYLE GUIDE ΤΗΣ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ USER EXPERIENCE ΑΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ( ΒΛ. Π.Χ: ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ - ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ SCROLL ΣΕ MOBILE) ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΜΕΣΟ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ USER JOURNEY

ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΠΛΑΙΣΙΟ plaisio website design thumbs kommigraphics
esp el
Accessibility tools
Catch a cookie!
Η ιστοσελίδα κάνει χρήση των cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία πλοήγησής σας!
🦁 Το Safari απαιτει τολμη! Είσαι έτοιμος/η να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία Safari;