ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:
    • Σύστημα Επικοινωνίας
    • Σχεδιασμός Λογοτύπου
    • Ψηφιακές Εφαρμογές


Η εμβληματική είσοδος του κτιρίου της Εθνικής Πινακοθήκης αποτελεί το κυριολεκτικό κατώφλι ανάμεσα στο παρόν και την ιστορία, το καθημερινό και το υπερβατικό. 

Αντλώντας έμπνευση από τις καθαρές μοντερνιστικές γραμμές της αρχιτεκτονικής του κτιρίου και τονίζοντας τον χαρακτήρα του ως σημείο αναφοράς, δημιουργήσαμε ένα ιδιαίτερο σήμα με πολύπλευρη σημειολογία που αναδεικνύει την ελληνικότητα της Εθνικής Πινακοθήκης και τον πλούτο εμπειριών που προσφέρει στον επισκέπτη. 

Το σήμα του ιδρύματος λειτουργεί ως ένα “άνοιγμα στην τέχνη” και επικοινωνεί τον διπλό του ρόλο: αφενός ως κιβωτός που περιέχει πάνω από 500 χρόνια ιστορίας της ελληνικής τέχνης, και αφετέρου ως σημείο συνάντησης, καλλιέργειας, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας του ευρύτερου κοινού.

Κτίριο: Η Εθνική Πινακοθήκη σε σχεδιασμό των αρχιτεκτόνων Παύλου Μυλωνά και Δημήτρη Φατούρου, στο ύφος του μοντέρνου κινήματος με στοιχεία μπρουταλισμού, και τοπόσημο του αθηναϊκού κέντρου
Σημείο: Το σημείο φυγής, βασική αρχή της ζωγραφικής και των γραφικών τεχνών γενικότερα, που δίνει βάθος και την αίσθηση προοπτικής
Όραμα: Η νέα εποχή της Εθνικής Πινακοθήκης, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από την ανανεωμένη της αρχιτεκτονική και τις εκθέσεις της
Ελληνικότητα: Τα αρχικά έψιλον-πι της Εθνικής Πινακοθήκης, η οποία αποτελεί φορέα του Ελληνικού Πολιτισμού.

Σκοπός μας είναι η οπτική επικοινωνία της Εθνικής Πινακοθήκης να γίνει ένα μέσο προβολής των συλλογών της. Για τον λόγο αυτό χρησιμοποιούμε τα ίδια τα έργα ως κεντρικό θέμα σε κάθε εφαρμογή. Η πληροφορία λειτουργεί συμπληρωματικά ως προς το κεντρικό θέμα και σε ισορροπία με αυτό. Στην πρόταση αυτή τοποθετούμε τα τέσσερα αρχιγράμματα ΕΠNG (Εθνική Πινακοθήκη – National Gallery) στις τέσσερις γωνίες του κάθε εικαστικού, δημιουργώντας ένα νοητό πλαίσιο γύρω από το κυρίως περιεχόμενο. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε αναγνωρισιμότητα και ταυτότητα χωρίς απαραίτητα τη χρήση ενός μεγάλου σήματος, αλλά μέσα από την ανάπτυξη ενός συνολικότερου οπτικού συστήματος. 

Έχουμε μελετήσει ένα πλήρες και ευέλικτο σύστημα ανάπτυξης εφαρμογών, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα απεριόριστων συνδυασμών και παραλλαγών, ενώ παραμένει πάντα μοναδικό και αναγνωρίσιμο.

 

Σύμπραξη: Somethink*  x  Kommigraphics

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

CONDENSED (ΜΙΚΡΟΥ ΠΛΑΤΟΥΣ) ΚΑΙ EXPANDED (ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΛΑΤΟΥΣ) ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΑΡΧΙΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΡΓΟ DEMOPHORIUS NEWSPAPER demophorius newspaper branding thumbs kommigraphics
esp el
Accessibility tools
Catch a cookie!
Η ιστοσελίδα κάνει χρήση των cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία πλοήγησής σας!
🦁 Το Safari απαιτει τολμη! Είσαι έτοιμος/η να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία Safari;