EUROBANK

  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:
    • Σύστημα επικοινωνίας
    • Art direction
    • Brand manual


H Eurobank μετά την ολοκλήρωση του οικονομικού της μετασχηματισμού, έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία του εταιρικού της μετασχηματισμού με έμφαση την νέα ψηφιακή εποχή που διανύουμε. Στόχος της ήταν να υπογραμμίσει – και σημειολογικά- την ανάγκη για τις μεγάλες αλλαγές που απαιτεί η σύγχρονη εποχή.

H τράπεζα μέσω της συνεργασίας της με την Οgilvy Greece, μας ανέθεσαν τη μελέτη του σχεδιασμού του συστήματος οπτικής επικοινωνία της τράπεζας για όλα τα online και offline μέσα προβολής των προϊόντων και υπηρεσιών της.

Με βασικό ζητούμενο την μετάβαση στην “επόμενη ημέρα” με ένα πιο σύγχρονο, διαχρονικό, ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα που θα επικρατεί το μοντέλο one brand one voice, κληθήκαμε να φέρουμε λύσεις που στόχο θα είχαν την αύξηση της αναγνωρισιμότητας της τράπεζας ως ένα ασφαλές, δυνατό, αξιόπιστο brand τόσο στο retail όσο και στο επιχειρηματικό της πελατολόγιο, μέσω μιας εκσυγχρονισμένης ταυτότητας. Προς επίτευξη του ζητουμένου κινηθήκαμε σε τρεις βασικούς πυλώνες ώστε να οπτικοποιήσουμε τα 3 βασικά ζητούμενα: Απλότητα – Καθαρότητα, Ανθρωποκεντρισμός και Premiumness.

O πρώτος πυλώνας η Απλότητα:

Ουσιαστικός σχεδιασμός χωρίς διακοσμική διάθεση ώστε να καταλήξουμε σε μία διαχρονική ταυτότητα, που θα υποστηρίζει πολύ και διαφορετικού ύφους υλικό και πάντα με πρωταγωνιστή το περιεχόμενο της επικοινωνίας και όχι τον ίδιο τον σχεδιασμό.

Δεύτερος πυλώνας η Πολυμορφικότητα:

Ένα ευέλικτο σύστημα επικοινωνίας που θα υπηρετεί την ανάδειξη και επικοινωνία ενός πολυπληθούς κειμενογραφικού και οπτικού υλικού (campaigns, films, promo materials) με πρωταγωνιστή και πάλι το περιεχόμενο μιας και οφείλουμε να εξυπηρετήσουμε την επικοινωνία της τράπεζας στο κοινό της.

Ένα πολυμορφικό σύστημα επικοινωνίας το οποίο εκτείνεται σε ένα τεράστιο φάσμα εφαρμογών με κύριο στόχο την εύκολη, γρήγορη και μειωμένης ρίσκων παραγωγής οπτικών υλικών από πολυπληθής και διαφορετικές ομάδες των τμημάτων της τράπεζας αλλά και της Ogilvy Hellaς.

Τρίτος πυλώνας η Αξιομνημόνευτη ταυτότητα:

Στοχεύοντας στην επόμενη ημέρα ο σχεδιασμός της οπτικής γλώσσας της τράπεζας στόχο έχει να δημιουργεί τελικές συνθέσεις και υλικά ευέλικτα, σύγχρονα οπτικά, πρωτοποριακά που στο σύνολο τους θα ενισχύουν την αξιοπιστία της τράπεζας.

Με αφετηρία το ανανεωμένο σήμα της τράπεζας που φέρει αναφορές στο μέχρι και χθες LL Device μελετήσαμε τις γεωμετρίες του και μέσω της σχεδιαστικής εξερεύνησης οι φόρμες και οι αντιφόρμες του σήματος μας έδωσαν απλόχερα το Eurobank Brand Device, το επικοινωνιακό μας όχημα που εφαρμόζεται, μεταβάλλεται σχεδόν οργανικά και αποδίδει την ανανεωμένη ταυτότητα της τράπεζας across media ενισχύοντας την αναγνωρισιμότητά της.

H σύνδεση των δύο γεωμετρικών σχημάτων (κόκκινο – μπλε) στη ακμή τους ορίζουν το σημείο επαφής της τράπεζας με το κοινό της, την ιστορία της τράπεζας (κόκκινη γραμμή), αλλά και το σημείο εκκίνησης για την επόμενη ημέρα (μπλε γραμμή).

H βασική ιδέα πίσω από το σχεδιασμό του συστήματος επικοινωνίας βρίσκεται στο ίδιο το περιεχόμενο της επικοινωνίας της τράπεζας με το κοινό της. Μιλώντας του πάντα άμεσα και ειλικρινά, το περιεχόμενο (κείμενο και εικόνα) ορίζουν το layout των εκάστοτε εφαρμογών, αποφεύγοντας pain points και άκαμπτες σχεδιαστικές προσεγγίσεις. Με ανανεωμένη χρωματική παλέτα, τόσο για τα βασικά εταιρικά χρώματα της τράπεζας όσο και για τα συμπληρωματικά χρώματα των κλάδων και των προϊόντων της, καθώς και με τη χρήση της επίσημης γραμματοσειράς της τράπεζας – ΕUROBANK SANS – οι συνθέσεις ανά εφαρμογή δημιουργούνται μέσα σε ένα αυστηρό, αλλά κατά τα άλλα πολύ ελεύθερο grid system ανά εφαρμογή, οριοθετώντας το περιεχόμενο σε ένα ευέλικτο και πολυμορφικό σύστημα και με την ένθεση του αντίστοιχα πολυμορφικού brand device (κόκκινη – μπλε γραμμή) υπογράφουν πάντα αρμονικά ως EUROBANK.

ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΟ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΧΘΕΣ LL DEVICE ΜΕΛΕΤΗΣΑΜΕ ΤΙΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΟΙ ΦΟΡΜΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΦΟΡΜΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΤΟ EUROBANK BRAND DEVICE, ΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΜΑΣ ΟΧΗΜΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ, ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ACROSS MEDIA ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ.

H ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ (ΚΟΚΚΙΝΟ - ΜΠΛΕ)

ΣΤΗ ΑΚΜΗ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΠΑΦΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ), ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ (ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΗ).

H ΒΑΣΙΚΗ ΙΔΕΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ

ΟΡΙΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΕ ΕΝΑ ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΟΥ BRAND DEVICE (ΚΟΚΚΙΝΗ - ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΗ) ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΩΣ EUROBANK

ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ national gallery branding greece thumbs kommigraphics
esp el
Accessibility tools
Catch a cookie!
Η ιστοσελίδα κάνει χρήση των cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία πλοήγησής σας!
🦁 Το Safari απαιτει τολμη! Είσαι έτοιμος/η να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία Safari;