• ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:
    • Σχεδιασμός συσκευασίας
    • Concept
    • Art Direction


Ο σχεδιασμός του κρασιού Σκαφίδα αποτελεί φόρο τιμής στα μαγευτικά πρωινά του νησιού της Σαντορίνης.

Η θολή τυπογραφία «ASSYRTIKO» που κοσμεί το φόντο της περιμέτρου της ετικέτας αποτελεί τον οπτικό απόηχο της αιθέριας ομίχλης που σκεπάζει τους αμπελώνες τις πρώτες πρωινές ώρες. Ένα φαινόμενο αναπόσπαστο του μικροκλίματος που δημιουργείται στο αμπελοτόπι και της καλλιέργειας των εκλεκτών κρασιών της Σαντορίνης, ενώ παράλληλα επικοινωνεί την ποικιλία του κρασιού περίτεχνα, έντονα και συνάμα διακριτικά.

Το όνομα «Σκαφίδα» προέρχεται από το ιδιαίτερο γεωμετρικό σχήμα που φέρει το συγκεκριμένο αμπελοτόπι. Αυτό το χαρακτηριστικό σχήμα, που μοιάζει με
«Σκάφη» όπως αναφέρουν οι παλιότερες γενιές, αποτυπώνεται σχηματικά πια και στην ράχη της ετικέτας σε μορφή χάρτη σε κλίμακα.
Η προσθήκη του χάρτη αυτού αλλά και των συντεταγμένων του δεν αποτελεί απλή διακοσμητική ένθεση αλλά μια συγχώνευση λειτουργικότητας και σχεδίασης, που συμβολίζει τη διασταύρωση ακρίβειας και δεξιοτεχνίας.

Οι έντονες γεωμετρίες της τυπογραφίας συνάδουν με το «άγριο» φυσικό τοπίο του αμπελώνα ενώ στο σύνολο το κείμενο στοιχειοθετείται με αρτιότητα χωρίς υπερβολές στοχεύοντας στην περιμετρική ανάγνωση τoυ. H καφέ θερμοτυπία σε όλα τα τυπογραφικά στοιχεία αποδίδει υπεροχή στον πιο premium κωδικό (κρασί) της συνολικής σειράς του οινοποιείου Αkra Chryssos.

H ΚΑΦΕ ΘΕΡΜΟΤΥΠΙΑ

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΙΟ PREMIUM ΚΩΔΙΚΟ (ΚΡΑΣΙ) ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΤΟΥ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ ΑKRA CHRYSSOS.

ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ

ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ «ΣΚΑΦΗ» ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΕΣ ΓΕΝΙΕΣ, ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΧΗΜΑΤΙΚΑ ΠΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΡΑΧΗ ΤΗΣ ΕΤΙΚΕΤΑΣ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΧΑΡΤΗ ΣΕ ΚΛΙΜΑΚΑ.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΡΓΟ DEMOPHORIUS D-TEK SUTURES demophorius dtek packaging thumbs kommigraphics
esp el
Accessibility tools
Catch a cookie!
Η ιστοσελίδα κάνει χρήση των cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία πλοήγησής σας!
🦁 Το Safari απαιτει τολμη! Είσαι έτοιμος/η να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία Safari;