ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:
    • Art direction
    • Εταιρική ταυτότητα
    • Σχεδιασμός γραμματοσειράς


Με 20 χρόνια διαρκούς παρουσίας στο χώρο της αρχιτεκτονικής, το γραφείο Ηρακλής Παπαχρήστου, μας ανέθεσε το σχεδιασμό του νέου λογοτύπου και κατ’ επέκταση το σύνολο της εταιρικής του ταυτότητας.

Η custom σχεδιασμένη γραμματοσειρά με παραπομπές στο βιομηχανικό και κατασκευαστικό τομέα, αποτέλεσε τη βάση του νέου λογότυπου της εταιρείας, δημιουργώντας τους σωστούς συσχετισμούς με τον τομέα της εξειδίκευσης του γραφείου στο ευρύτερο κοινό. Οι γεωμετρικές γραμμές που δεσπόζουν ως το βασικό εικαστικό σε κάθε μία από τις συνθέσεις των εφαρμογών, έχουν αναφορές στις 3 διαστάσεις: μήκος, πλάτος και βάθος, λειτουργώντας ως βασικές αναφορές στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.

Η επιλογή μιας monospaced γραμματοσειράς για τα στοιχεία επικοινωνίας, θεωρείται ιδανική επιλογή σε ένα περιβάλλον όπου η γεωμετρία και οι αυστηρές περασιές κυριαρχούν. Τέλος, η ασπρόμαυρη χρωματική παλέτα σε συνδυασμό με τις τραχείς υφές ειδικών χαρτιών, παραπέμπουν στην οργανική φύση της αρχιτεκτονικής τέχνης και των κατασκευαστικών υλικών, επιτυγχάνοντας παράλληλα τη σύγχρονη αισθητική με τη διαχρονική αξία που αναζητούσαμε.

ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΠΟΥ Η ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΕΡΑΣΙΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ

Η ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΛΕΤΑ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΧΕΙΣ ΥΦΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΤΙΩΝ

ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΡΓΟ KOMMIGRAPHICS kommigraphics branding thumbs kommigraphics
esp el
Accessibility tools
Catch a cookie!
Η ιστοσελίδα κάνει χρήση των cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία πλοήγησής σας!
🦁 Το Safari απαιτει τολμη! Είσαι έτοιμος/η να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία Safari;